
Produkcja wysokiej jakości wody pitnej w wystarczającej ilości
Woda zostaje uznana za nadającą się do picia i może być dystrybuowana do konsumentów tylko jeśli spełnia dobrze zdefiniowane parametry jakościowe. Jest to jeden z najbardziej rygorystycznie kontrolowanych produktów żywnościowych. Woda podlega szczególnemu nadzorowi na każdym etapie swojej podróży, od zbiórki do dystrybucji.
Produkcja wody pitnej wymaga zatem specjalistycznej wiedzy w zakresie różnych technologii i procesów, jak również zdolności przewidywania wymogów, co wiąże się z dokładną znajomością zasobów wody. Dostępne rezerwy naturalnej wody obejmują wodę gruntową (zwierciadła wód), stojącą lub bieżącą wodę powierzchniową (jeziora, rzeki, itd.) oraz wodę morską. Wdrożenie systemu oczyszczania w celu produkcji wody nadającej się do picia zależy od ilości dostępnej wody, jej jakości (biorąc pod uwagę możliwe wariacje), kosztów ekonomicznych oraz ograniczeń środowiskowych.
Pomoc we wdrażaniu odpowiednich rozwiązań w zakresie produkcji wody pitnej


Reakcja na sytuacje kryzysowe

Produkcja wysokiej jakości wody pitnej
